Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Agro Nyk Pacepa Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Brichete paie
1100 lei
Brand
Agro NYK Pacepa
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Despre brichete din paie

Prin tocarea si presarea paielor de cereale sau a cocenilor de porumb in dispozitive speciale, fara adaos de adeziv, obtinem brichete din paie.

Brichetele din resturi vegetale inlocuiesc cu succes lemnul, brichetele din rumegus sau carbune si sunt ideale pentru utilizarea in centrale termice, sobe de teracota, cazane, cuptoare etc.

Brichetele din paie au o putere calorica de 4,000 kcal/kg si degaja caldura de 4,652 kW pe ora.

In prezent, brichetele din resturi vegetale reprezinta cea mai ieftina sursa de producere a caldurii.

Brichete paie - dimensiuni
Brichetele sunt cilindrice, pline (fara gaura la mijloc). Grosimea este cuprinsa intre 6 si 6,5cm si o lungime de 30-35 cm.

Brichetele de paie sunt livrate ambalate pe paleti avand o greutate de 500-570 kg/palet

Avantaje:

1. Eficiente caloric
1 tona de brichete de paie este similara din punct de vedere al caldurii degajate cu 2 tone de lemne de esenta tare sau 3 metri cubi de lemn sau 5 metri ster.

2. Usor de folosit
Forma standardizata a brichetelor de paie le face usor de folosit in centralele termice pe lemne, cu sistem automatizat sau fara. Sunt comod de folosit in sobe de teracota, cazane, cuptoare etc.

3. Usor de depozitat
Pastrarea si depozitarea brichetelor de paie se poate face pe termen nelimitat. Trebuiesc ferite de umezeala iar surplusul de peste iarna se poate folosi si in iarna urmatoare.

4. Ecologice in exploatare
Brichetele de paie au jumatate din puterea calorica a petrolului si elimina de 2 ori mai multa caldura in comparatie cu lemnele de esenta tare. Toate astea cu o cantitate minima de fum si de bioxid. In plus, cenusa rezultata in urma arderii se poate folosi cu succes ca ingrasamant in gradinile de legume, in livezi etc.
Din Gura in Gura